Un nombrós grup de voluntaris i voluntàries participa en la jornada de neteja del litoral impulsada pel Consorci dels Colls i Miralpeix, dins de la Setmana Europea de prevenció de Residus.

Sota el lema “Clean Up Day”,el Consorci dels Colls, va dur a terme el 24 de novembre, una neteja d’un tram de la costa del Garraf, una neteja col·lectiva amb voluntariat, amb la que es van recollir prop de 80kg de deixalles de tota mena. Els participants a la jornada van omplir 8 sacs amb els residus que van anar recollint a mesura que feien el recorregut per tota la zona.

VOLUNTARIS

Amb aquest acció es va netejar el tram de la costa del Racó de Santa Llúcia des de la platja de Sant Gervasi i fins al principi de la Platja Llarga. Tot i que cada vegada són més els ciutadans que han pres consciència de la importància de no tirar deixalles, encara és freqüent trobar-n’hi moltes. Els residus que es troben a les roques poden posar en perill a les persones que utilitzen aquest espai per pescar, banyar i o passejar i per aquest motiu és important fer pública la situació i l’estat actual de conservació del nostre litoral i fomentar la conciencia ciutadana per tal de mantenir el seu bon estat natural.

Aquesta acció estava inclosa en la Setmana Europea de Prevenció de Residus, impulsada a Catalunya per l’agència Catalana de Residus, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que contemplava també altres accions a desenvolupar pels municipis com Mercats de segona ma i d’intercanvi, jornades de reutilització, etc. Paral·lelament al que han fet durant la setmana altres ciutats i regions d’Europa durant la setmana del 16 al 24 de novembre.

Amb aquesta acció, al igual que amb la participació i coordinació del projecte Coastwatch, el Consorci dels Colls segueix treballant per a constituir una xarxa de voluntariat ambiental que permeti fer un seguiment constant de l’estat del nostre litoral.

http://www.collsmiralpeix.cat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s